De flesta av landets gymnasieskolor för över slutbetyg till en nationell betygsdatabas. Tänk på att dina betyg inte förs över förrän du har gjort en anmälan här på Antagning.se. Det brukar ta ett par dagar för betyget att föras över.

Sedan hösten 2012 förs även slutbetyg från den gymnasiala vuxenutbildningen över till betygsdatabasen.

Kolla dina meriter på Mina sidor 

Även om din skola för över betyg via betygsdatabasen, behöver du gå in på Mina sidor och kontrollera att uppgifterna stämmer.

Slutbetyg från gymnasial vuxenutbildning

Sedan hösten 2012 förs slutbetyg från den gymnasiala vuxenutbildningen över till den nationella betygsdatabasen. Hör med din skola om den gör överföringar till databasen och om ditt slutbetyg från komvux finns med innan du skickar in något.

Har du ett slutbetyg från gymnasial vuxenutbildning som är utfärdat tidigare än hösten 2012, måste du själv skicka in en kopia.

Betyg som du fått i enstaka kurser våren 2011 eller senare förs automatiskt över om din skola är ansluten.

Är din skola ansluten?

Du kan se vilka gymnasieskolor och komvux som är anslutna till betygsdatabasen och när de anslöt sig.

Tänk på att om du gick ut gymnasiet/läste klart på komvux innan din skola anslöt sig, finns ditt betyg inte med i betygsdatabasen.

Samlat betygsdokument finns inte i betygsdatabasen

Om du har ett samlat betygsdokument från gymnasiet med kurser som inte ingår i ditt slutbetyg, till exempel särskild prövning, måste du själv skicka in kopior till Antagningsservice.