Nu finns det ännu fler utbildningar att söka om du vill studera i höst. För dig som är intresserad av att studera på distans finns det också ett brett utbud av utbildningar som fortfarande går att söka.

Alla utbildningar som är öppna för sen anmälan.

 

Alla distansutbildningar som är öppna för sen anmälan

 

När du klickat på någon av länkarna kan du sedan filtrera sökresultatet, för att hitta utbildningar som du är intresserad av.

Filtrera din sökning

Över sökrutan kan du välja om det är några särskilda universitet eller högskolors utbildningar du vill hitta. Du kan välja när utbildningarna du vill se ska starta och om du vill se kurser och/eller program.

Under sökrutan finns det fler filter under ”Fler sökalternativ”. Passar det dig bäst att ha undervisningen på kvällstid? På campus eller på distans? Och på engelska?

Under ”Ämneskategorier” kan du hitta din utbildning genom att klicka dig fram via olika områden som passar dig.

Distansstudier

Distansutbildningar ger dig en ökad frihet och flexibilitet eftersom du inte är bunden till en specifik ort eller plats under studierna. Det finns många utbildningar på högskolorna kvar att söka till i höst.

Läs mer på Hur fungerar distansstudier? på Studera.nu

Viktigt att vara behörig

Innan du skickar in din anmälan måste du kolla att du är behörig till de utbildningar du tänkt söka. Läs mer om grundläggande behörighet och särskild behörighet här på Antagning.se. Gå till ”Så funkar det” och klicka på ”Det här gäller för dig som gått…”. Sedan kan du läsa om vilka förkunskapskrav som gäller för dig, beroende på vilken betygstyp du har. 

Prioritera din anmälan

Hur du ordnar eller prioriterar dina utbildningar har betydelse när antagningen genomförs. Vi utgår från att det du satt högst upp i din anmälan är det du helst vill gå.

Så ordnar du utbildningarna i din anmälan

Sen anmälan

Om du skickar in en anmälan nu så kommer den att räknas som en sen anmälan. Du kan läsa mer om allt kring sen anmälan på sidan Sent ute.