Övriga frågor

Alla frågor passar inte riktigt in i en specifik kategori, därför finns de samlade här. Om svaret inte finns här, testa att gå tillbaka till startsidan för vanliga frågor och gör en sökning. 

Vanliga frågor och svar.

Alla frågor i kategorien

Det stämmer att regeringen nyligen har kommit med ett förslag om att platserna på universiteten och högskolorna ska blir fler. Anledningen till det är att fler ska få chansen att studera nu när coronaviruset har påverkat arbetsmarknaden negativt.  

Just nu kan vi inte berätta mer än vad som redan står i regeringens pressmeddelande. Universitets- och högskolerådet (UHR), som samordnar antagningen till högskola och universitet i Sverige, prioriterar antagningsverksamheten och anpassar beslut och rutiner när läget så kräver för att antagningen ska fungera och kunna genomföras i tid.

Vi kommer att informera löpande här på sajten när det finns mer att berätta.

Att det står ”Handläggning pågår” betyder att vi börjat gå igenom din anmälan, men inte är klara än. När vi är klara med alla utbildningar får du ett mejl där vi ber dig kolla att uppgifterna stämmer.

Börja med att kolla skräpposten i din e-post. Ibland finns det nämligen inställningar som gör att vissa mejl uppfattas som spam, trots att de inte är det. Du kan ändra detta så att dessa mejl istället hamnar i din inkorg.

Universiteten och högskolorna skickar information till dig om upprop, registrering och kursstart.

Resultaten från vårens högskoleprov i mars och maj räknas med till höstterminen.

Regeringen har föreslagit att urvalet i antagningen till högskolan ska kunna ändras tillfälligt, så att andelen platser som fördelas på resultat från högskoleprovet kan minskas. Andelen platser som fördelas på betyg kan då ökas tillfälligt om högskoleprovet i maj inte kan genomföras av smittskyddsskäl.

 

Ändringar i urvalsreglerna kräver beslut från regeringen. UHR kan inte fatta beslut om det.

 

Så fort vi vet något mer om det här kommer vi att informera om det.

 

På sidan Om urval och studieplatser kan du läsa mer om hur fördelningen ser ut i dag.

 

Du kan läsa hela propositionen på regeringens webbplats.

 

Hittar du inte vad du söker?

Om du inte hittar svaret på din fråga är du välkommen att kontakta Antagningsservice. Öppettiderna är måndag till fredag 9-16.

Ring Antagningsservice

Du kan ringa Antagningservice måndag till fredag mellan 9-16. 

0771-550 720 

Chatta

Vi kan inte svara på frågor om din behörighet via chatten. För de frågorna ska du i stället ringa eller mejla oss. Till chatten!

Mejla din fråga

Du kan också mejla till oss så svarar vi så fort vi kan. Till mejlformuläret.