Övriga frågor

Alla frågor passar inte riktigt in i en specifik kategori, därför finns de samlade här. Om svaret inte finns här, testa att gå tillbaka till startsidan för vanliga frågor och gör en sökning. 

Vanliga frågor och svar.

Alla frågor i kategorien

Att det står ”Handläggning pågår” betyder att vi börjat gå igenom din anmälan, men inte är klara än. När vi är klara med alla utbildningar får du ett mejl där vi ber dig kolla att uppgifterna stämmer.

Börja med att kolla skräpposten i din e-post. Ibland finns det nämligen inställningar som gör att vissa mejl uppfattas som spam, trots att de inte är det. Du kan ändra detta så att dessa mejl istället hamnar i din inkorg.

Universiteten och högskolorna skickar information till dig om upprop, registrering och kursstart.

Resultaten från vårens högskoleprov i mars och maj räknas med till höstterminen.

Regeringen har föreslagit att urvalet i antagningen till högskolan ska kunna ändras tillfälligt, så att andelen platser som fördelas på resultat från högskoleprovet kan minskas. Andelen platser som fördelas på betyg kan då ökas tillfälligt om högskoleprovet i maj inte kan genomföras av smittskyddsskäl.

 

Ändringar i urvalsreglerna kräver beslut från regeringen. UHR kan inte fatta beslut om det.

 

Så fort vi vet något mer om det här kommer vi att informera om det.

 

På sidan Platsfördelning och urval kan du läsa mer om hur fördelningen ser ut i dag.

 

Du kan läsa hela propositionen på regeringens webbplats.

 

Vi har samlat information för nyanlända från Ukraina på Uhr.se. Läs gärna mer och klicka dig vidare via de länkar som finns där: För nyanlända från Ukraina. 

Hittar du inte vad du söker?

Om du inte hittar svaret på din fråga är du välkommen att kontakta Antagningsservice. Öppettiderna är måndag till fredag 9-16.

Ring Antagningsservice

Du kan ringa Antagningservice måndag till fredag mellan 9-16. 

0771-550 720 

Chatta

Vi kan inte svara på frågor om din behörighet via chatten. För de frågorna ska du i stället ringa eller mejla oss. Till chatten!

Mejla din fråga

Du kan också mejla till oss så svarar vi så fort vi kan. Till mejlformuläret.