Du som sökt tidigare

Tänk på att du måste göra en anmälan för att du ska kunna se de högskolepoäng och de högskoleprovsresultat du uppnått sedan du anmälde dig förra gången.

De meriter som registrerats och som du ser på Mina sidor behöver du inte ladda upp igen på Mina sidor. Men allt sparas inte i antagningssystemet.

Det här måste du ladda upp igen: 

Du som fått skjuta upp studiestarten och vill börja studera nästa termin, ska följa de instruktioner du fått i anståndsbeskedet.

Du som tidigare begärt och beviljats anstånd med studiestarten och fått besked av universitetet eller högskolan som ger utbildningen, ska ladda upp originalet när du anmäler dig igen.

Om du vill söka andra alternativ som du hellre vill bli antagen till ska du placera dem i prioritetsordning före den utbildning du har anstånd till. Tänk på att du inte kan bli antagen till mer än 45 högskolepoäng, inklusive den utbildning du har fått anstånd till.

Du måste anmäla dig för att se dina nya meriter

Dina meriter uppdateras och hämtas automatiskt först när du gör en anmälan. Det innebär att poäng från högskolan, högskoleprov med mera bara visas på Mina sidor när du har gjort en anmälan.

Du kan alltså inte gå in och se dina aktuella meriter innan du har gjort en anmälan. Vill du ha ett utdrag av dina meriter ska du vända dig till ditt universitet eller din högskola.

Senast uppdaterad: 29 mars 2023