Du måste välja vilket skydd du vill ha

Om du har sekretessmarkerade personuppgifter ska du inte skapa något konto innan du läst det här och avgjort vilken typ av skydd du behöver.

Du kan välja mellan två typer:

  • Fullt sekretesskydd: Då är hela ditt ärende skyddat, men du kan inte anmäla dig här på Antagning.se.
  • Adresskydd: Då är bara din adress skyddad och du kan anmäla dig som vanligt här på Antagning.se.

Läs mer om de två alternativen och bestäm sedan vad som är bäst för dig.

Ändringar i sekretesskyddet påverkar inte din anmälan. Om du skickar in din anmälan innan sista anmälningsdag så kommer den till exempel inte att räknas som sen bara för att du senare sekretessmarkerar den. Du behöver heller inte göra en ny anmälan om du får ändrat skyddsbehov. 

Om du har sekretessmarkering kan du inte låta något ombud företräda dig utan fullmakt.

Anmälan till högskoleprovet

Välj var du vill göra provet och hör sedan av dig till högskolan eller universitetet som anordnar högskoleprovet där. De kommer att berätta om hur du ska göra en anmälan och hur högskoleprovet går till. Om du har sekretessmarkerade personuppgifter kan du tyvärr inte göra en anmälan på hogskoleprov.nu.

Läsa mer om provanordnare och provorter på Studera.nu. 

Om du blir antagen

Det finns många praktiska frågor som behöver lösas tillsammans med högskolan eller universitetet om du blir antagen till en utbildning. Hör av dig till en sekretesshandläggare där du ska studera. De finns på alla högskolor och universitet.

Ny identitet

Om du har fått ett nytt personnummer av Skatteverket och lever med en ny identitet utan behov av sekretesskydd, kan du använda Antagning.se som vanligt. Du måste däremot kunna visa att dina gamla betyg och meriter där det står ditt gamla personnummer faktiskt gäller dig. Hör av dig till en sekretesshandläggare på UHR för att prata om hur du kan göra det.

Om du har sekretessmarkering kan du inte låta något ombud företräda dig utan fullmakt. 

Du kan mejla till sekretess@uhr.se eller ringa 010-470 05 18. Vi tar emot samtal måndag till fredag kl. 10–12. Du får bara ringa till det här numret om du har frågor om sekretess.

Anmälningshandlingar och brev ska skickas till:

UHR SGA
Box 4030
171 04 Solna

Vi tar gärna emot mejl, men för din egen säkerhets skull ska du aldrig skicka känsliga uppgifter över nätet!

Senast uppdaterad: 16 juni 2020