Engångskod

För att vi ska veta att du är du måste du bekräfta din identitet med den engångskod som vi skickar till din folkbokföringsadress.

Du måste använda engångskoden för att kunna svara på antagningsbeskedet

Genom att skriva in den fyrsiffriga engångskoden får du tillgång till alla tjänster kring din anmälan och kan:

  • ändra uppgifter i din profil
  • se dina betyg och meriter som vi registrerat
  • läsa meddelanden
  • svara på antagningsbeskedet 
  • söka kurser inom program.

Du behöver ingen engångskod för att skicka in anmälan.

Har du ett eduID?

Om du har ett eduID behöver du varken skapa ett konto eller använda en engångskod. Klicka på eduID när du ska logga in på Mina sidor.

Har du inte redan ett eduID?

Läs mer om eduID

Skapa ett eduID-konto.

Engångskoden är en säkerhetsåtgärd

Engångskoden är en säkerhetsåtgärd för att undvika att någon som kan ditt personnummer går in och skapar ett konto i ditt namn och får tillgång till dina uppgifter.

Vi skickar engångskoden med post

Några dagar efter att du skapat ditt konto, skickar vi engångskoden till din folkbokföringsadress för att du ska kunna bekräfta att du är den som skapat kontot med det aktuella personnumret.

Bor du inte på den adress där du är skriven, måste du själv se till att du får posten eftersänd, eller be någon bevaka din post så du kan få din kod och använda den. Koden är giltig i sex månader från det att du beställer den.

Bara du som är folkbokförd i Sverige kan få en engångskod

Du som har svenskt personnummer men inte är skriven (folkbokförd) i Sverige måste kontakta Antagningsservice via mejl för att kunna svara på webben.

På sidan "Vanliga frågor och svar" hittar du vårt kontaktformulär

Ge oss lite tid

Eftersom postgången kan ta upp till en vecka, behöver vi lite tid för att skicka ut engångskoden. Beställ ingen ny engångskod innan du väntat mer än en vecka.

Engångskoden behöver du bara skriva in en gång

När du använt koden här på Antagning.se, behöver du den inte mer. Logga bara in som vanligt i fortsättningen.

Skulle du tappa bort engångskoden kan du beställa en ny i påminnelsen som dyker upp varje gång du loggar in på Antagning.se. 

Tänk på att beställa en ny engångskod i god tid. Vi kan behöva upp till en vecka för att ta emot din beställning och skicka ut koden.

Senast uppdaterad: 24 oktober 2022