Skapa konto

Om du inte redan har ett konto på Antagning.se behöver du skapa ett för att kunna skicka in din anmälan.

Ett konto räcker

När du ska anmäla dig för första gången behöver du skapa ett konto för att vi ska kunna para ihop din anmälan med dina personuppgifter, betyg med mera. Du loggar sedan in med samma kontouppgifter varje gång du vill anmäla dig till nya kurser eller program.

Om du vill kan du börja med att söka fram de utbildningar du vill anmäla dig till och sen skapa ett konto innan du skickar in din anmälan. Eller så börjar du med att skapa ett konto och söker fram utbildningarna efter hand.

Hur du än väljer att göra, lotsas du genom stegen här i tjänsten. 

Användarnamn + lösenord + personuppgifter + engångskod = färdigt konto

 • Gå till startsidan och Logga in. Välj länken "Skapa konto". Du som har svenskt personnummer skriver in det som användarnamn.
 • Välj lösenord själv. Det ska innehålla både siffror och bokstäver och får varken vara för kort eller långt.
 • Fyll i dina personuppgifter. Vi hämtar din folkbokföringsadress automatiskt, så du behöver bara skriva in en adress om du bor på en annan adress än den du är skriven på.
 • Du måste ha en mejladress för att anmäla dig på Antagning.se. Vi kommer att skicka viktiga meddelandet till adressen, så se till att du kan komma åt den i fortsättningen. 
 • Du behöver också skriva in ett mobilnummer.
 • Nu kan du påbörja din anmälan. Men för att du ska kunna svara på antagningsbesked, se dina meriter och se dina meddelanden behöver vi få en bekräftelse på att du är den du säger att du är. Vi kommer att skicka en en engångskod på papper till din folkbokföringsadress. Den koden ska du skriva in på Antagning.se för att ditt konto ska bli helt klart.

  Läs mer om engångskoden

 • Du kommer att bli påmind om att ditt konto måste göras klart varje gång du loggar in fram tills dess att du har bekräftat ditt mobilnummer och skrivit in engångskoden.
 • Du som har svenskt personnummer men inte är folkbokförd i Sverige måste kontakta Antagningsservice via mejl för att kunna svara på webben.

  På sidan "Vanliga frågor och svar" hittar du vårt kontaktformulär

 • När ditt konto är helt klart kommer du att kunna svara på antagningsbesked, läsa dina meriter och se dina meddelanden. Men kom ihåg att det går bra att påbörja en anmälan redan innan ditt konto är helt klart. 

Har du inget svenskt personnummer?

Du som inte har något svenskt personnummer fyller i din e-postadress istället. Skapar du ett konto med e-postadressen får du inte full tillgång till webbtjänsten här på antagning.se. Du kan ändra din profil och svara på ditt antagningsbesked, men du kan inte se vilka meriter vi registrerat för dig.

Är du redan student?

Om du redan läser vid en högskola behöver du inte skapa något konto. Klicka på Logga in och välj din högskola till höger i inloggningsrutan. När du klickat på Gå till universitet/högskola använder du samma uppgifter som på studentportalen.

Har du ett eduID?

Om du har ett eduID behöver du varken skapa ett konto eller använda en engångskod. Klicka på eduID när du ska logga in på Mina sidor. Har du inte redan ett sådant så kan du läsa mer om eduID och skapa ett eduID-konto.

Skyddade personuppgifter

Du som har sekretessmarkerade personuppgifter kan anmäla dig på två olika sätt.

Innan du gör en anmälan här på sajten måste du först läsa om vad de båda alternativen innebär. Läs mer på sidan Sekretessmarkerade personuppgifter.

 

Följ instruktionen du får

Ditt lösenord får inte vara för kort och måste innehålla både bokstäver siffror och specialtecken. Följ bara de instruktioner du får så blir det rätt.

Glömsk? Ingen fara

Om du inte kommer ihåg ditt lösenord till kontot, klickar du bara på länken "Här kan du få nytt lösenord" i inloggningsrutan för att få hjälp. Vi skickar sedan ett mejl till dig med en beskrivning hur du ska göra för att skapa ett nytt lösenord.

Läs mejlet och klicka på länken inom tio minuter

För att du ska kunna skapa ett lösenord igen måste du använda länken inom tio minuter efter att vi skickat mejlet. Det går bara att klicka EN gång på länken. Orsaken till det är att ingen annan ska kunna komma åt dina uppgifter.  

Skillnad på lösenord och engångskod

Lösenordet hittar du på själv och använder varje gång du loggar in.

För att vi ska veta att du är du måste du bekräfta din identitet med den engångskod som vi skickar till din folkbokföringsadress.

Du kommer att bli påmind om att ditt konto inte är helt klart varje gång du loggar fram tills dess att du har skrivit in engångskoden. Koden behöver du bara använda en gång, sen kan du logga in som vanligt.

När du har gjort klart ditt konto med den fyrsiffriga engångskoden får du tillgång till alla tjänster kring din anmälan och kan:

 • ändra uppgifter i din profil
 • se dina betyg och meriter
 • svara på antagningsbeskedet
 • söka kurser inom program.

Du behöver inte ha en engångskod för att anmäla dig.

 

Senast uppdaterad: 29 mars 2023