Sök information:

Frågor och kontakt
Här finns svar på de vanligaste frågorna vi får till Antagningsservice. Du kan också höra av dig direkt till oss.

Aktuellt

Sent ute?

Anmälan till vårterminen är stängd. Om du inte hunnit eller kommit ihåg att anmäla dig i tid kan du göra en sen anmälan till de program, kurser och kurser inom program som har en välj-knapp.  

Kan du inte se alla dina betyg och poäng?

Vi samlar dina betyg och poäng under Mina meriter. Den fliken hittar du när du är inloggad på Mina sidor. Det är viktigt att tänka på att vi bara hämtar uppgifter om betyg, högskoleprov och högskolepoäng när du gör en anmälan till en utbildning här på Antagning.se. Har du inte gjort någon anmälan kan du heller inte se dina senaste resultat under Mina meriter. Efter att du gjort din anmälan kan det ta några dagar innan meriterna syns.

Meritpoängskompensation för dig med äldre betyg

Du som tidigare inte har fått tillgodoräkna meritpoäng får numera ett påslag till ditt jämförelsetal. Påslaget kallas meritpoängskompensation, och du kan som mest få 2,5 meritpoäng.

Räknehjälp för dig med svenska betyg

Nu finns det en räknehjälp för dig som vill räkna ut ditt jämförelsetal. Räknehjälpen räknar fram jämförelsetalet, och sedan lägger du själv till eventuella meritpoäng för att få fram ditt meritvärde. Jämförelsetal + meritpoäng = meritvärdet.

Sjukgymnast blir fysioterapeut

Funderar du på att studera till sjukgymnast? Regeringen har beslutat att yrkestiteln sjukgymnast ska ändras till fysioterapeut. Ha det i åtanke när du söker i Utbildningar. 

Svenskt teckenspråk för hörande ger meritpoäng

Från och med höstterminen 2014 ger Svenskt teckenspråk för hörande meritpoäng som ett modernt språk.