Du anmäler dig till program, kurser och kurser inom program i en och samma anmälan här på sajten.

Webbanmälan eller pappersanmälan

Du som av någon anledning inte har möjlighet att göra en webbanmälan här på Antagning.se, kan anmäla dig genom att skicka in ett brev. Läs mer under Istället för webbanmälan.

Två vägar till webbanmälan

För att du ska kunna göra en webbanmälan, måste du först skapa ett konto här på sajten. Antingen börjar du med att söka fram de utbildningar du vill anmäla dig till och skapar sedan ett konto innan du skickar iväg anmälan. Eller så börjar du med att skapa konto på det här sättet:  

  1. Gå till startsidan och klicka på Logga in (eller skapa konto) högst upp. Du som har svenskt personnummer ska fylla i det. Välj lösenord utifrån beskrivningen du får i formuläret.

    Följ sedan instruktionerna för att fylla i personuppgifterna.

  2. När du har skapat ditt konto kan du söka fram de kurser eller program som du vill anmäla dig till här i Utbildningskatalogen. Om du vill studera på ett särskilt lärosäte kan du använda dig av kartan som också finns i Utbildningskatalogen.

  3. Du kan anmäla dig till max 20 utbildningar och blanda program och kurser. Om du redan läser ett program anmäler du dig till kurser inom programmet här på sajten, om inte institutionen du är registrerad vid meddelar annat.

    De utbildningar som du kan anmäla dig till har en välj-knapp.

  4. När du valt dina utbildningar, måste du sätta dem i den ordning du vill ha dem. Det du helst vill komma in på sätter du högst upp i din anmälan, följt av ditt näst bästa alternativ och så vidare. När du är nöjd med ordningen, klickar du på skicka in. Vi mejlar dig då en bekräftelse på att vi har registrerat din anmälan. 

  5. Sist av allt ska du ta reda på om just du behöver skicka in något betyg eller intyg. Gå till Skicka in rätt papper och läs mer innan du skickar iväg något. Många gånger behöver du inte skicka in några papper. Läs mer om den nationella betygsdatabasen.

Du som skjutit upp studiestarten

Du som har beviljats anstånd med studierna till en viss termin har fått ett anståndsbesked av högskolan. Om det står där att du måste anmäla dig igen till utbildningen, gör du det här på sajten. Läs mer om hur du ordnar dina utbildningar i anmälan.